ajmtem
O comunitate de mediu activă și implicată

În cadrul proiectului Comunitate de mediu consolidată - o societate mai responsabilă, membrii comunității de mediu au participat la două team building-uri tematice, organizate de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, cu sprijinul GEF SGP și cofinanțare a Suediei.  Acestea reprezintă un suport semnificativ pentru formarea și dezvoltarea legăturilor în interiorul comunității. 

 

Team building-urile au fost organizate astfel încât să sprijine noi inițiative și colaborări, iar participanții să conștientizeze necesitatea unei comunități și beneficiile ei. Participanții au avut posibilitatea să se cunoască, să creeze legături, să discute problemele comunității, să identifice împreună soluții și să pună bazele colaborărilor ulterioare. Ca rezultat numeroase organizații de mediu, inițiative ecologice, afaceri verzi au participat la Festivalul Ziua Mediului, cu expoziții și ateliere din domeniile pe care le reprezintă și s-au implicat activ în organizarea evenimentelor Festivalului, la edițiile 2021 și 2022. 

 

La cele două întâlniri (2021 și 2022) au participat reprezentanți de la 16 organizații, precum: Renașterea Rurală, Arboretum, Ecovisio, Eco Village, EcoLocal, Tinerii pentru EcoPlastic, Hai Moldova, Biotica, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Moldova, Centrul Național de Mediu, Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile, AJMTEM, Grădina Moldovei, Ecorezerve Moldova, Exit Point, Linia Montană.

Ajmte