ajmtem
Ziua Mediului

ZIUA MEDIULUI este spațiul unde, într-o atmosferă de sărbătoare, oamenii se informează, descoperă noi viziuni, noi dimensiuni ale comunității locale de mediu, fac schimb de experiență și opinii, creează relații și pot să simtă că sunt parte a unei comunități civilizate, pentru care protecția mediului este o componentă firească

Este un eveniment Open Air care se desfășoară anual într-o zonă verde a Chișinăului, împărțit în sectoare cu expoziții, ateliere, activități, jocuri, odihnă, iarmaroc și concert.  În 2021, pentru prima oară a fost testat un format extins, cu vizite tematice în afara orașului. 

Ziua Mediului este organizată la Chișinău din anul 2016, la inițiativa unui proiect UNDP, în baza parteneriatelor între organizații, instituții și afaceri prietenoase mediului.

Din anul 2019, după încheierea proiectului UNDP, evenimentul este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu (AJMTEM), în parteneriat cu organizații, proiecte și comunitatea de mediu, cu suportul organizațiilor internaționale, a Guvernului Republicii Moldova și agenților economici. 

Partenerii anuali ai Zilei Mediului sunt UNDP-Moldova, Programul de Granturi Mici GEF Moldova (GEF SGP), Organizația Mondială a Sănătății, Suedia. În 2022, un partener strategic al evenimentului a fost Uniunea Europeană.

Edițiile 2021 și 2022 au avut loc în cadrul unui proiect finanțat de GEF SGP Moldova și cu suportul financiar al Suediei, în parteneriat cu organizații, instituții, afaceri, preocupate de mediu.

Managere ale evenimentului: Cătălina Molodoi, autoarea proiectului și Lilia Curchi, directoarea executivă AJMTEM.

Ajmte