ajmtem
Strășeni Mon Amour

Festivalul „Strășeni, mon amour” a fost gândit și organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu pentru a promova servicile publice de calitate prietenoase mediului/

 

Prima ediție a Festivalului a avut loc în 2021, în Rezervația naturală „Codrii” (comuna Lozova, raionul Strășeni). Vizitatorii s-au delectat cu activități, expoziții tematice, discuții, eco iarmaroc, odihnă, iar seara am încheiat-o cu o horă sub ritmurile formației Zdob și Zdub.

 

Plasat într-un peisaj pitoresc, evenimentul a fost amenajat cu spații pentru odihnă, ateliere pe subiecte ecologice (selectarea deșeurilor, compostarea, eficiența energetică etc.), discuții cu autorități publice locale și experți despre serviciile publice, iarmaroc cu produse locale prietenoase mediului (fructe, legume, artizanat, detergenți ecologici, tehnologii cu eficiență energetică și surse energetice regenerabile etc.), expoziții ale meșterilor populari etc. 

Evenimentul a fost organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, în cadrul Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Festivalul „Strășeni, mon amour” a avut și suportul Suediei, în parteneriat cu Rezervația „Codrii” și primăriile Strășeni, Lozova, Vorniceni, Sireți și Zubrești.

Ajmte