ajmtem
AJMTEM, parteneră a proiectului Școala Verde

Suntem tare bucuroși și bucuroase să facem parte din proiectul Școala verde, unde ne împărtășim cunoștințele despre comunicarea pe rețele sociale cu tineri din 12 școli din țară! 

 

Proiectul „Accelerarea adoptării bunelor practici privind dezvoltarea durabilă a mediului școlar” – pe scurt, „Școala Verde” – a fost pilotat în 12 instituții școlare din R. Moldova în perioada octombrie 2021- iulie 2022. Ideea din spatele „Școala Verde” este de a introduce un model inovativ de planificare și educație sustenabilă, bazat pe implicarea elevilor și a dascălilor în rezolvarea problemelor de mediu, pentru ca aceștia să devină împuterniciți ca agenți ai schimbării.

 

Proiectul a fost realizat de Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile, în parteneriat cu Agenția pentru Eficiență Energetică și Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic (AJMTEM). Finanțarea a venit din partea Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în calitate de partener de implementare.

Pe durata proiectului, școlile participante au beneficiat de instrumente moderne de monitorizare a factorilor de mediu, ghiduri practice, vizite și instruiri din partea experților, evaluări profesioniste sub aspect ecologic și nu în ultimul rând, suport pentru a introduce soluții „verzi”. Toate acestea s-au tradus prin rezultate concrete, evidențiate în timpul evenimentului de închidere.

 

Mai multe detalii puteți afla pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/ScoalaVerde.md 

 
Ajmte