ajmtem
Tbilisi, 29 noiembrie 2022 - un nou Acord de colaborare
La Tbilisi, Georgia, în cadrul Conferinței de Nivel Înalt dedicată aniversării a 10-a a Convenției Primarilor (29-30 noiembrie 2022), Christophe Frering , lider de echipă al Proiectului Uniunii Europene „Convenția Primarilor Est” și Lilia Curchi, directoarea Asociației Jurnaliștilor de Mediu, au semnat un Acord de colaborare între cele două instituții.
 
Prin acest Acord, ne dorim îmbunătățirea gradului de conștientizare și promovare a autorităților publice locale din Republica Moldova – semnatari ai Convenției Primarilor - pentru a împărtăși cele mai bune rezultate ale politicilor energetice locale, pentru a educa oamenii în eficiența energetică, energie durabilă și climă, pentru a contribui la realizările proceselor de atenuare și adaptare la schimbările climatice.
În cadrul aceluiași eveniment, Lilia Curchi, a prezentat experiența de la Asociația Jurnaliștilor de Mediu în colaborarea cu autoritățile, societatea civilă, liderii locali.
 
Localitățile din mediul rural pot deveni vizibile și de succes apelând la parteneriate cu organizațiile neguvernamentale locale și naționale.
Un asemenea parteneriat a creat Asociatia Jurnaliștilor de Mediu cu semnatarii Convenției Primarilor - Lozova, Strășeni, Vorniceni, Sireți, Zubrești, împreuna cu care am organizat evenimente comunitare, am implicat cetățenii în discuții despre serviciile publice locale, am realizat împreună jocul-puzzle „Drumul unui tarif”.
 
Activități importante am reușit și cu alți semnatari - discuții comunitare la Ialoveni, echipe funcționale Școala Verde, create în parteneriat cu AEER, în Vișniovca, Pruteni, Grătiești, Andrușul de Jos și în alte opt localități, vizite de presă la Cantemir etc.
Delegația Republicii Moldova la eveniment a fost de peste 40 de persoane, majoritatea primari, dar și reprezentanți ai societăți civile, autorități naționale și instituții mass-media.
Ajmte