ajmtem
A fost lansată o platformă de informare a populației pe subiectul eficienței energetice, ECOlogic, ECOnomic

Un grup de organizații de mediu din RM a lansat o platformă de informare pe tema eficienței energetice - „ECOlogic, ECOnomic”

Cum să reglăm la regimul de iarnă geamurile termopan, cu ce ajută o folie de aluminiu în spatele caloriferului, pe unde iese căldura din casă și intră frigul (și în ce cantități), cine sunt cei mai lacomi mâncători de energie electrică, cum să economisim, cum să ne asigurăm cu lemne de foc, sau să denunțăm tăierile ilicite și alte nereguli, cum să ne conectăm la energia regenerabilă și cât de avantajos este etc., etc. – o platformă cu informație utilă pe aceste subiecte, în limbile română și rusă, a fost lansată pe Facebook astăzi, 16 noiembrie.

ECOlogic, ECOnomic este creată de Asociația Jurnaliștilor de Mediu (AJMTEM), de specialiștii în eficiență energetică ai organizațiilor Green City Lab Moldova, Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER) și Renașterea Rurală, dar și de organizațiile Ecovisio, Centrul Național de Mediu, Societatea Ecologică „Biotica” și Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii. Inițiativa face parte din campania de informare ECOlogic, ECOnomic și este realizată cu suportul Suediei.

Platforma conține texte informative, tutoriale video, infografice, reportaje etc. Informațiile sunt produse sau selectate de redacția AJMTEM, Ecopresa, în colaborare cu specialiști în domeniu și colegi din mass-media.

ECOlogic, ECOnomic a fost creată în contextul crizei energetice din RM și își propune ghidarea cetățenilor în procesele de eficientizare energetică a locuințelor, precum și informarea cu privire la consecințele de mediu ale utilizării iraționale a resurselor energetice.

Ajmte